Ord i böcker, böcker om ord.


Vissa ord fyller upp ett helt tomrum.

Vissa böcker skapar tomrum.

Vissa ord betyder allt.

Vissa böcker betyder ingenting.

Ett ord kan väga mer än tusentals böcker.

En bok kan handla om ett enda ord.

Ord i böcker, böcker om ord.

Vi glömmer orden.

Vi kommer ihåg böckerna.

Vi glömmer det allt är uppbyggt av.

Farligt.


Nationalism

Om jag skulle bli flykting. Då skulle jag bli den svenskaste svensk som finns.. Jag skulle helt plötsligt tycka det var skitviktigt med farmors recept (familjearv) på jansons frestelse (som jag egentligen tycker e skitäckligt) och fira midsommar med en intensitet världen inte sett sen den första ungen försökte få ut en skitkorv. Jag skulle skaffa parabol så jag kan se kalle på julafton och faktiskt titta lite på
allsång på skansen.


Baraföratt. jag skulle va så svensk att alla andra i landet faktiskt fick tron att Sverige har kultur och häftiga knasiga traditioner. Jag skulle proppsa extra på att alla tog av skorna vid dörren. Inte bara för smuts utan för så gör man i Sverige. (O massa andra länder men skit samma) Det behöver ingen veta.
Jag skulle helt plötsligt laga köttbullar från scratch och glömma allt jag inte tyckte om med Sverige...


Det var väl inga höga skatter i Sverige?
Vadå.. vi hade väl snö varenda jul... (I mitt huvud skulle vi bara haft gnistrande vita jular) Slaskiga mars och svinkalla februari då trafiken aldrig fungerade skulle raderas ur mitt minne tillsammans med faktumet att vi har en dag sommar och att ordet lagom finns.

För i mitt huvud är lagom ett skällsord. Det e så jävla äckligt. Fan, säg vad du vill ha istället.
jag skulle lyssna extra mycket på svensk musik och tycka att mina barn ska kunna svenska för att kunna prata med släkten. Sen är det bra om de får ett extraspråk. De kan de ha användning av tänker jag.

Och nu när jag har en asfin bästskitbra kille från Iran så känns det nästan som jag måste hävda min nationalitet lite extra med stor bamse sats pepparkakor o lite mer hoppa groda runt en pinne. (En upp o ner vänd kuk som befruktar jorden) jag tycker d är en ganska fin tradition ändå.


Kan du tänka dig hur andra länder ser på den traditionen? Eller när vi super oss redlöst fulla på nubbe på kräftskiva i små hattar o sjunger ”helan går”. När man tänker på oss från utsidan e vi helt störda i huvet.
Hur som helst så skulle Sverige bli en väldigt fin dröm i mina fantasier. Jag skulle längta tillbaka till en äkta svensk sommar med midsommar, sill, myggbett och små insjöar som man aldrig fick nån fisk ifrån.
jag skulle längta efter kräftskivor, valborgseldar och redlöst supande.

Jag skulle dricka glögg och berätta om norrsken, gnistrande vit snö och granskogar nertyngda av snö och längta tillbaka. Längta tillbaka dit jag av någon underlig anledning jag inte riktigt kommer ihåg var tvungen att försvinna ifrån.

Jag skulle säga tack hela tiden på olika sätt. För så gör man i Sverige.


My partner in crime

Jag ska presentera min droppe i havet.
Jag pratar om Ashkan. Min kärlek and partner in crime.

Han är född i oxens tecken. (note: jag är ett astrologi fan av groteskt stora mått) Vilket betyder att han inte ska passa ihop med mig (Lejon) En oxe ska vilja ha en liten gullig tjej som fladdrar med ögonfransarna och lutar sig på hans starka armar. Istället fick han en galen "klara sig själv" tjej som äter lika mycket som han gör.

Enough said about me. Hm... han jobbar nere på grillen vid centralstationen i Uppsala och han tycker att
World of Warcraft är en seriös hobby. Han brukar vakna tidigare än mig vilket betyder att jag varje morgon ser honom sitta planterad vid datorn. För att locka bort honom från datorn krävs mutor.
Mat och sex är de som fungerar bäst. Hot om inget sex kan också fungera.
Annars så är han Japan frälst. Serier och filmer från japan och massor av svärd hänger på väggarna och ifall han får en son kommer han säkert vilja döpa honom till Yabu, efter en fläskis samurai från tvserien Shogun från 1980. Han är så japan såld att han vill flytta dit när hans utbildning är klar och jag ingår tydligen i hans planer eftersom han har kollat upp vad jag kan jobba med där borta...

Så... hans utbildning... Mikrobiologi. citerar "Jag kommer jobba me vacciner o sånt" .. Jag svarar med en skeptisk blick och ett höjt ögonbryn för att senare rycka på axlarna. Vill han jobba med små plastburkar i vitt förkläde so sure.. I´ll support you sweetie.
(Jag är faktiskt väldigt stolt över honom.)
För övrigt så har jag aldrig mött en person med bättre självförtroende i hela mitt liv. han berömmer sig själv i spegeln med humoristiskt eftertryck och tittar på mig för att kolla om jag blev irriterad. Oftast blir jag inte det men han blir väldigt glad de få ggr jag blir det. Sen är det ju det där med sexet. Vad jag kallar vanilla har han snabbt bytt namn på. "hot sweet chokolate lovin bejbe" Jag garvar i massor innan jag resignerar i små lätta suckar och stönanden.
Så varför heter det hot sweet chokolate lovin.. Jo ni förstår.. Ifall han skulle få välja mellan mig och en chokladfabrik skulle han utan att tveka kasta mig i sopporna och springa in i sitt chokladparadis med schweizisk nöt, fruktsmaker, vit, mörk och mellan och glömma bort omvärlden för alltid.

För mig är choklad gott. För honom är det nästan lika allvarligt som fotboll. och han tar sin fotboll på allvar.
Dock är det jag som tittar på fotboll. Han blir mest irriterad och vill vara med själv.
Hans inredningsstil är japanskt minimalistisk (big surprise) och ett hem för honom luktar saffran.

Själv har jag totalt gett upp idén på att laga mat till honom för jag är inte hans mamma. Hans mamma är (även om han tycker hon kan vara jobbig) ett gudomligt väsen som gjorde bullar, kakor och mat i mängder som han kunde sitta och mumsa i sig med glädje. (Och tydligen luktade all denna mat saffran)

Han bodde i Eskilstuna sina första 14 år men blev sedan motvilligt flyttad till en förort i Göteborg (Där han vann årets elev efter ett år i skolan, fick fina betyg i allt och blev skolans vita kenyan) och senare flyttade han till Uppsala för att plugga. Själv tycker jag att han borde flytta till mig i Stockholm efteråt men det råkar vara så att Stockholm är hans hatstad numero uno. (Något om att stockholmare är otrevliga.. bla bla bla)
Hans instinkt bara är sanning och vet han någonting då är det lika bra att ge upp direkt.

Envisare än berg, hav och sten cyklar han fram på Uppsalas gator och flirtar med alla brunetter han ser.
Han tycker om att göra mig irriterad genom att varje gång vi åker förbi busstationen där hans förra kk bor säga "Här bor Elin" vilket får mig att koka. Det är också roligt att säga "Hon e fräsch" till tjejen i nya pripps reklamen. In return får han nypta bröstvårtor och häftiga sugmärken.
Jag tror han är masochist.

Han är min droppe i havet.
Och det här är min syn på min partner in crime.
I min blogg.


Början


Se det här som en introduktion till en människa som inte betyder mer eller mindre än en droppe i havet.
Jag är en liten del av allting.
Och allting skulle inte vara allting och det fattades något. Alltså betyder det att jag är en viktig droppe i havet.
Jag kan vara den första droppen, den sista droppen eller så kom jag med någonstans i mitten. Kanske alla droppar kom till samtidigt. Havet var kanske alltid allting från tidernas begynnelse.
Fast enligt vetenskapsmän är tidens begynnelse något annat än havet. Men vad vet vetenskap om logik, magi, känslor och mystiska sanningar som bara är?

Kanske allting bara är.
Precis som havet.
Precis som jag.
Precis som du.

Nu när jag går här på jorden så tänker jag vara en viktig droppe i havet.
Nu när jag går här på jorden tänker jag låta dig veta vilken viktig droppe du är.
Hur vi små vattendroppar aldrig skulle kunna klara oss utan dig.
Utan dig är jag och allting ingenting.
Utan dig finns inte allting. Utan dig finns inte jag och hela alltet.

Se det här som en sanning.
Lika sant som världssjälen.
Lika verkligt som du och jag och alla andra som gör ingenting till allting.
När du slöt dig till de andra dropparna suckade världssjälen av lättnad.
Nu är alltet allt.

Jag slutar aldrig gå på jorden.
För inget kan försvinna.

Jag är blott en droppe i havet.
Och det här är min blogg.